Respekt, fokus och delade resuser – ett framgångsrecept!

Då vi stängde vårt senaste bokföringsår den 30 mars 2019 var det med stor glädje och stolthet vi kunde konstatera att många av våra planer och mål för året både fullföljts och överträffats.

Det visades också då Kyocera Document Solutions årliga kickoff för ledningsgrupper från hela Europa ägde rum i början av maj. Traditionsenligt delas priser ut i tre kategorier och vi, från det nordiska teamet, tog hem första platsen i inte mindre än två av dessa. Dels uppnådde vi den största tillväxtökningen – inte bara i Europa utan bland alla team i världen och dels uppnådde vi största tillväxten inom mjukvaruförsäljning inom Europa. Att vi känner oss nöjda, glada och faktiskt lite malliga behöver vi väl inte säga?

Men vi känner oss ödmjuka inför vår framgång och tar oss en liten stund till eftertanke, reflektion och även en blick in i framtiden. Här kan du läsa vad vår General Manager Jonas Dalsgaard har att säga kring de nordiska framgångarna.

Precis som hos alla framgångsrika team är det viktigt att man gillar och respekterar varandra för att vinna affärer och utvecklas. Det låter enkelt men i de moderna organisationer vi arbetar är det inte alltid självklart. Våra företag är ofta sammansatt tvärs över landsgränser och strukturer och för att vi ska kunna nyttja den flexibiliteten och arbeta agilt krävs stort fokus på respekt och teamwork.  En del av teamet är vi som finns på Kyocera-kontoren men den andra, minst lika viktiga delen, är våra fantastiska partners och kunder. Ni är en så oerhört viktig del av oss och jag riktar ett stort tack för vår framgång till er.

Jag vet att vår transparens och lättillgänglighet uppskattas och det är något vi kommer jobba ännu mer framgent. Vi strävar efter att ytterligare utveckla våra partnerskap och arbeta vidare på den anpassningarbara samarbetsform som lämpar sig för den aktuella situationen. Att våra beslutvägar är korta och att vi, internt inom bolaget, uppmuntrar varandra till att ta beslut och risker så länge de är väl övervägda bidrar till denna flexibilitet gentemot våra partners.

Inom Norden delar vi en hel del personresurser – detta gör oss också anpassningsbara och starka. För att kunna vara i toppen av vår bransch vet jag att vår lokala närvaro och vårt lokala kundfokus i kombination med de globala muskler Kyocera besitter är en otrolig framgångsfaktor. Det är en del i Kyoceras globala ledningsfilosofi – att stötta från centralt håll men låta den lokala versionen få blomstra. Sverige, Danmark och Norge har många likheter men också många olikheter – de bemöts och överbyggs framförallt med respekt. Min ledningsfilosofi bygger på tre grundstenar – respekt, delade ansvarsområden och lokal kunskap.

Det är med optimism och framtidstro vi nu startat ett nytt år och blickar framåt. Jag vet att vi har ett otroligt starkt team internt och många starka existerande och nya partners att bygga vidare med. Vi har många nya intressanta lösningar att presentera och vi kommer även arbeta hårt med vår interna digitalisering – dels för att leva som vi lär men också för att snabbt och enkelt kunna visa hur våra mjukvaror passar i moderna miljöer. Vi lever i den mest digitaliserade delen av världen och vi ser fram emot att kunna stötta våra kunder att förenkla och förbättra sina interna processer och flöden.

Under det kommande året ser vi också fram emot att bryta hittills outforskad mark och vi kommer hålla alla uppdaterade om den utvecklingen så snart vi får möjlighet.

Avslutningsvis vill jag säga att jag är så stolt över vad vi åstadkommit tillsammans och den utveckling vi, främst i Sverige, haft under senaste tre åren. Det är helt fenomenalt och jag är säker på att vi bygger något riktigt hållbart och stort tillsammans. Genom en än tätare dialog och samarbete med våra partners jobbar vi vidare. Vi nöjer oss inte med det vi har åstadkommit. Vi är på förstaplatsen för att stanna.

Scroll to top