Kyocera Document Solutions Europe firar Kyocera Corporations 60 år

den 28 maj 2019

Hoofddorp, The Netherlands – 28 maj 2019: Efter lanseringen av vår nya innovativa varumärkesidentitet tar nu Kyocera Document Solutions nästa steg genom att fira 60-årsdagen för vårt moderbolag, Kyocera Corporation.

Organisationen grundades i Japan i april 1959 av Dr. Kazuo Inamori och hette ursprungligen Kyoto Ceramics Co. Vid starten var man endast 28 anställda. 1982 slogs företaget samman med fyra dotterbolag och tog namnet Kyocera Corporation – vilket man sedan har behållit. 2019 slår Kyocera Corporation sitt eget omsättningsrekord med 1 623 biljoner yen i omsättning och har nu över 70 000 anställda över hela världen.

Från den traditionella keramiska verksamheten har organisationen, under åren, utvecklats till att omfatta en bred portfölj av produkter och tjänster. Här återfinns bland annat bildelar, elektroniska enheter, system för att generera solenergi och dokumenthanteringslösningar. Företaget erbjuder idag ett oerhört brett utbud av produkter och komponenter - från superdatorer till International Space Station och NASAs Mars Rovers. Genom användningen av mer än 200 olika typer av finkeramik har företagsgruppen varit föregångare inom flertalet innovativa genombrott samt även drivit innovationen inom många branscher.

Kyocera Document Solutions Inc. spelar idag en nyckelroll inom företagsgruppen under rubriken dokumenthantering. Kyocera Corporation gick in i kontorsutrustningsbranschen genom förvärvet av Mita Industrial Co. år 2000. Då skapades Kyocera Mita Corporation. 2012 omprofilerades enheten och fick namnet Kyocera Document Solutions för att konsolidera positionen som en av de branschledande på en global nivå.

Kyocera Document Solutions Europe är ett av företagets ledande regionala huvudkontor och förser Europa med marknadsledande hård- och mjukvarulösningar för att driva effektiviteten inom företagssegmentet.

Kyocera Corporation är den som sätter riktningen även för Kyocera Document Solutions Europe och vi vill verkligen hylla vårt moderbolag när man firar denna prestation. Hela organisationen är stolta över vårt arv och hur vi får möjlighet att dela expertkunskap med kunder i olika typer av branscher över hela världen. I allt strävar vi efter att göra vår planet så miljövänlig och så effektiv att man därigenom säkerställer en hållbar tillväxt både idag och i framtiden.

På Kyocera arbetar vi alltid helt i linje med vår företagsfilosofi som grundades av Dr. Inamori. I den förklarar han att ”Kyoceras historia är en berättelse om att våga göra det ingen annan har vågat och att bryta väg där ingen annan tidigare haft modet”. Genom att följa företagsmottot ”Respect the divine and love people”, strävar företaget efter att tillhandahålla banbrytande teknologi som gör världen till en bättre och mer hållbar plats.

Dr. Inamoris affärsfilosofi har globalt blivit erkänd som ett sätt att förstå professionalism samtidigt som man strävar efter framgång. Av den anledningen så fick Dr. Inamori 2009 utmärkelsen “Entrepreneur for the World” vid World Entrepreneurship Forum i Lyon.

Dessa 60 Kyocera-år har kantats av företagets ojämförliga tillväxt och beslutsamhet att lyckas i alla de branscher där man verkar. Framtiden är ljus för Kyocera när företaget nu välkomnar framtida utmaningar och anpassar sig till den moderna världen med all teknikutveckling som exempelvis robotics, Internet Of Things, 5G, AI och molntjänster. Kyocera ska leda den tekniska utvecklingen, lära från alla nya genombrott samt integrera utvecklingen i framtida strategier för att alltid ligga på topp.

Mer information om Kyocera Corporations 60-årsfirande och historia hittar du här: https://global.kyocera.com/60th/

 

Om Kyocera Document Solutions Nordic

Kyocera Document Solutions Nordic AB är ett företag inom koncernen Kyocera Document Solutions Inc., vilka är en de ledande leverantörerna av dokumentlösningar baserade i Osaka, Japan. Företagets erbjudande består av pålitliga och miljövänliga multifunktionsprodukter och skrivare liksom affärslösningar och konsulttjänster. Dessa möjliggör för företagets kunder att optimera och hantera sina dokumentflöden på ett sätt som leder till framgång och effektivitet. Med professionalitet och med en kultur byggd på partnerskap är målet för bolaget att hjälpa företag att förändras med hjälp av all den kunskap som de besitter.

Kyocera Document Solutions Inc är ett av de centrala bolagen inom Kyocera Corporation, en ledande leverantör av halvledarkomponenter, industriella och bilkomponenter, elektroniska enheter, solenergisystem och mobiltelefoner. Under året som avslutades den 31 mars 2019 uppgick Kyocera Corporations konsoliderade omsättning till 1.62 biljoner yen. Kyocera finns med på “Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19”-listan från Clarivate Analytics och är rankade #655 i Forbes magazine’s 2019 “Global 2000”-lista över världens största publika bolag. 


Scroll to top