En inspirerande ledare skapar starka team

- av Jonas Dalsgaard, General Manager Kyocera Document Solutions Nordic

Kanske har du hört talas om Steve Kerr förut, för de flesta är han nog inte den första som dyker upp i tankarna, när man tänker på en duktig och inspirerande ledare. Och det är synd. Det finns så mycket som vi kan lära av denna framgångsrike NBA-tränare när det kommer till motiverande ledarskap.

Steve Kerr är en tidigare NBA-spelare och tränare för det rekordvinnande laget Golden State Warriors som, under honom, vann mästerskapet 2015, 2017 och senast 2018. 2016 satte de rekordet för flest segrar under en säsong (73). Som aktiv spelare vann han tre mästerskap med Chicago Bulls (tillsammans med, bland andra, den legandriske Michael Jordan) och två med San Antonio Spurs.

Även om det såklart är långt mellan NBA i USA till näringslivet i Norden så finns det, trots allt, några viktiga grundprinciper för att leda ett lag till fantastiska resultat, genom medgång och motgång och för att kunna navigera träffsäkert i ett landskap med stor yttre påverkan. Här finns verkligen något att hämta från sportens värld.

Motivera till goda resultat

Inom elitidrottten är tränarens beteende avgörande för att skapa resultat genom sitt lag. På samma sätt måste en ledare i näringslivet lyckas genom sitt team. Med vad är det då som Steve Kerr gör som tränare, som gör honom till en inspirerande ledare som vi i näringslivet kan lära oss av?

Något mycket speciellt, som Steve Kerr lyckas med, är att motivera sina spelare till att göra sitt allra bästa – kväll efter kväll. Han förstår verkligen värdet av uppmuntran och positiv motivation. Han är empatisk, sympatisk och stöttar hela sitt lag.

När han, till exempel, motiverar sin stjärnspelare, Stephen Curry, i en spelsituation är det genom en mix av ros, uppmuntran och nödvändig ärlighet. Han kan säga saker som ”POP (Popovich – legendarisk gammal coach) var min mentor. Han brukade säga till mig: Det är meningen att det ska vara hårt”. Lite amerikansk twist kanske men empatin och den direkta kommunikationen kan man inte ta fel på.

Detta är en mycket viktig egenskap att ha som ledare – förmågan att motivera och veta när och hur man uppmuntrar sina medarbetare till att lyckas bäst. Det kräver att du verkligen känner dina medarbetare och förstår att sätta dig in i deras tankar och känslor. Att du kan sätta dig in i deras ställe.

En ledare med tydliga värderingar

Steve Kerr är en man som är noga med förberedelser. Ett par år innan han övertog positionen hos Golden State Warriors reste han runt och pratade med några av de mest respekterade tränarna i NBA och lärde av dem. Han lyssnade på vilka fel de gjort som unga tränare och hur de förbättrat sig – både till att leda stjärnspelare med stora egon men också att leda hela maskineri som finns bakom ett NBA-lag. På samma sätt är det avgörande att du, som ledare, har en bra mentor, att du förstår din organisation och den miljö som du och dina medarbetare ska lyckas inom. Det är viktigt att vara noga med förberedelserna.

 

Ett av de råd han fick var att definera de tio viktigaste värderingarna för honom själv som person.

Därefter skulle han koka ner dem till fyra värderingar som han skulle använda som grund för hur han skulle coacha sitt lag och vad som skulle vara centralt för teamet. Utifrån denna övning kom han fram till en ledarskapsfilosofi som är byggt kring en tydlig vision och fyra starka värderingar. Dessa är:

Glädje

Det handlar om att tycka om det du gör. Och det är viktigt att ha kul, skratta och skratta med varandra – generellt skapa en god stämning. Förstå värdet i det du gör och kom ihåg att fira segrar! Det är min uppfattning och erfarenhet att nordiska ledare ofta är bra på detta medan det på andra håll kan finnas en mer hierarkisk kultur.

Konkurrens

Inom idrott handlar det naturligtvis om att vinna. För att vinna på toppnivå måste du vara mycket tävlingsinriktad – det säger sig själv. På arbetsplatsen ska inte tävlingsinstinkten ta överhand men det kan vara bra med konkurrenssituationer och att driva goda prestationer. Men kom alltid ihåg glädjen!

Mindfulness

Mindfulness är ett riktigt bra verktyg och en viktig värdering. Det handlar om att hitta fokus utan att ändå överfokusera på uppgiften. Tänker du för mycket på det du gör så kan det ge bakslag. Lev i nuet.

Medkänsla

Det är tufft att spela på högsta nivån – det är en stor press både från fans, medier, laget och en själv. På samma sätt kan det finnas förväntningar och press på arbetsplatsen. Det behöver nödvändigtvis inte vara en dålig sak. Så länge man tar hand om varandra, och så länge ledaren visar sympati och empati med sina medarbetare så kan det faktiskt stärka sammanhållningen.

Dessutom är det viktigt att känna sitt team utifrån och in. Vad är styrkorna och svagheterna med varje enskild medarbetare och med hela laget (avdelning, team eller verksamhet). Det handlar om att lära sina medarbetare på riktigt och att kunna sätta sig in i deras situation. Om du vet hur dina medarbetare fungerar kan du leda och coacha dem till att bli den bästa för sig själva och för hela laget.

Stärk ditt team till självledarskap

Något av det starkaste du kan ge ditt team är styrkan att själva ta kontrollen och vinna. Själva utan tränaren – till exempel då Steve Kerr var borta från tränarbänken en stor del av 2016 på grund av en ryggskada.

Han förklarar det så här: ”I början av säsongen är det tränarens uppgift att visa fram visionen för teamet men mot slutet av säsongen är det spelarnas lag. De har då visat att de kan ta ansvar och samarbeta som ett lag. Jag kanske ber om timeout eller lägger upp ett spel, men i de flesta matcherna lutar jag mig bara tillbaka och låter spelarna spela sitt spel”.

”Det är min uppgift att ge dem styrkan och att få dem på rätt spår – då kan de ta ägarskap och
leda själva” – Steve Kerr

Det citatet berättar en hel del Steve Kerrs ledarstil. Inte nog med att pushar fram spelarna han drar sig själv tillbaka och behöver inte ha uppskattning för sin framgång. Det är uteslutande spelarna det handlar om när det går bra. Det är det en del ledare som kan lära sig av.

Och det är också kärnan i att vara en inspirerande ledare: En klar vision, starka värderingar och en förmåga till att stärka teamet till att ta rätt beslut!

Scroll to top