Då 2018 växlar upp till att bli ett avgörande år för print- och dokumentlösningar ser man nu längre än molnet

29. Juni 2018

Det nya året inom teknikbranschen får som vanligt en flygande start i och med CES-mässan i Las Vegas. Som väntat handlade eventet i januari om virtuell verklighet, autonoma robotar, hologrammaskiner och den senaste generationen av smarta enheter. Men även om CES handlar mycket om konsumentprylar, är tekniken som dessa vilar på i stor utsträckning beroende av molntjänster.

En gång i tiden var det en banbrytande teknik, men nu är moln vardagsmat för såväl konsumenter som företag. Det räcker med att ta en titt på utbudet och konkurrensen som råder på marknaden för molntjänster. De flesta brittiska företag har nu infört någon form av molnstrategi som svar på utvecklingen av lättanvända tjänster och aptiten på IT-konsumtionsmodeller som bygger på användning och abonnemang.

Tillverkare som KYOCERA har varit en del av denna förändring. Vi har förnyat vår teknik för att dra nytta av molnbaserade leveransmodeller i syfte att garantera säkerheten, effektiviteten och prestandan hos dokumentrelaterade processer och data. Håll utkik efter framtida nyheter om vår molnstrategi, då vi förbereder oss för att lansera en ny spännande kundlösning under 2018.

Moln är en kritisk komponent för att IoT (Internet of Things) ska fungera, vilken enligt min mening är den tekniktrend som i dagsläget snabbast är på väg mot att bli användbar. Anledningen till detta är att företag vill vara mer flexibla och kunna samla in data och parametrar som gör det möjligt för dem att förnya sig snabbare och därmed kunna ligga i framkant jämfört med konkurrenterna. Att samla in och bearbeta relevanta data och information är det billigaste och snabbaste sättet att göra detta.

Fil och utskriftskapitalet är en central del av IoT, och vi ser utvecklingen av nya funktioner som kombinerar denna miljö med områden som återställande av dokument efter katastrofsituationer och förmågan att göra dokument tillgängliga överallt, för vem som helst. Mobilitet är en möjliggörare här, liksom möjligheten att sömlöst integrera med filen och skrivarservern, och samtidigt med lösningen för den interna dokumenthanteringen. Detta kan till exempel ske genom en app på skrivaren eller telefonen.

Men tänk om din utskriftslösning kunde förutse saker och utvecklade förmågan att göra det du ville på förhand, utan att du ens exakt visste vad du egentligen ville.  Detta är effekten som artificiell intelligens (AI) är på väg att skapa i vår bransch, och innovation är nyckeln till att driva detta framåt.

Kanske kommer vår bransch att uppfinnas på nytt av AI under de kommande fem åren. Läs  hela artikeln om ämnet på raconteur.net.

Låt oss säga att du vill hitta ett dokument på din dator. Du behöver veta var det finns eller annars använda sökmotorn med hjälp av nyckelord. AI ändrar på detta. Tänk dig att du har sett ett diagram med fem färgade cirklar som korsar varandra. Hur skulle det vara om du bara behövde tala om för AI-motorn vad du har sett? Den vet vad du menar, med en stor felmarginal, och producerar det. Det är en rejäl tidsbesparing.

Det kommer inte att dröja länge innan vi ser en skrivare med inbyggd ansiktsigenkänning. Gå upp till skrivaren och så kommer den att se dig. Din personliga profil kommer att laddas. Relevanta dokument och utskriftsjobb som du sedan styr kommer att laddas för dig. Revolutionerande? Till en början, ja. Men snart kommer alla att kräva det som standard.

Eller vad sägs om ett AI-gränssnitt som plockar fram dokument som du och dina kollegor råkar nämna när ni chattar på nätet? Du kanske ligger på stranden på Barbados och nämner en rapport när du chattar med en potentiell kund via IM – AI skulle kunna ta fram länken med rapporten som är lagrad i molnet. Sedan klickar du bara på ”godkänn” för att skicka länken.

En annan sak att göra sig redo för är talande dokument. Det kan ta den personliga produktiviteten till helt nya nivåer. Tänk dig att du ber din AI att läsa ”slutsatsen från rapport A” och hör sedan hur en röst läser upp den relevanta texten.

Vi tillbringar våra liv arbetandes med dokument. AI kan göra det så mycket lättare att söka efter, använda och dela dokument, och på KYOCERA Document Solutions Sverige arbetar vi för att förverkliga och implementera dessa genombrott. Vi vill leva i en värld där AI är något naturligt i vår bransch och ser fram emot att göra det till verklighet. Det gör du väl också?

Vill du veta mer om GDPR, klicka här för gratis råd.

Scroll to top